Tuesday, 15 August 2017

Miniatuur porselein - Miniature porcelain

For reading the folowing text in another language, please use the 'Translate' tool on the top right.


Ik heb twee Japanse Imari pijpvaasjes en drie Chinese Kangxi vaasjes op de kop getikt voor een zacht prijsje. De Japanse vaasjes komen uit de 19e eeuw maar de Chinese vaasjes komen uit de 18e eeuw. Ik ben heel blij met deze aankoop. Ze vormen het begin van een kleine verzameling miniatuur porselein.

Een fraaie verzameling van Chinees porselein was in de 17e en 18e eeuw een groot bezit. Een statussymbool waar iedere vermogende familie hun verfijnde smaak en welstand kon tonen. Op Swinnendael kan een bescheiden verzameling natuurlijk niet ontbreken.

Deze vaasjes zijn vier tot zes centimeter hoog. Wat neerkomt op miniaturen van vazen van 48 tot 72 centimeter hoog. De kleine vaasjes zullen op kasten of tafels worden uitgestald. De twee grote Imar vaasjes wil ik op zelfgemaakte standaards/tafeltjes neerzetten. Hierbij denk ik aan het voorbeeld dat in de hal van kasteel Duivenvoorde staat. Maar eerst nog meer vaasjes verzamelen.

Tot snel.


3 comments:

 1. Mooie vaasjes!
  PS ik was al volger van jouw blog geworden, maar ik heb het nogmaals geprobeerd. Ik zie steeds mijn profielfoto niet verschijnen bij jouw volgers...? Ook krijg ik geen updates van jouw blog te zien, Huibrecht. Dit ligt niet aan jou, maar aan de problemen die ik al jaren met mijn blog heb, mijn leeslijst is dan ook verre van compleet, dus excuses omdat blogspot mij nogal eens in de steek laat ;) Groet Ilona

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoi Ilona,

   Wat jammer om te horen dat je problemen hebt met het volgen in Blogspot. Geen excuses nodig, je bent van harte welkom! :-)

   Delete